Dragostea, pentru femei e-o chestiune foarte simplă. Poate cel mai banal și cuprinzător experiment pentru ele. Ori le iubești până crăpi, ori îți vezi de drum. Să nu fie loc de-ndoială. Formularea e la plural, realitatea musai la singular. Că nu ți-o iartă nici de oficial s-ar putea să ți-o spună. N-ai să vezi! Te-așteaptă numai să ți-o coacă după cum ți se cuvine. Fizic, metafizic, psihic, atemporal, permanent, treaz ori nu, sănătos sau nu, câteodată viu ori nu! Doar pe ea și ești scăpat. Se cere obligatoriu expresia trărilor fizică, psihică, metafizică…deplină!

Mă regăsesc complet în cele de mai sus. Privind în jur, am avut adeseori senzația că n-aș fi singura. Cum de altfel mi se pare cinstit să zic că majoritatea necazurilor domnilor derivă tot de mai sus.

Eu și dospita cu bucle, seara la povești. Bec poalte mult, mami! Ăsta-i apogeul simțirilor ei de până acum și orice relație interumană o raportează la asta.

Mi-e dragă ca primul fulg de nea. Aș sta lipită de ea, dar la ora asta târzie mi-e dor și de cărți. O zi terminată fără rânduri scrise sau citite, îmi pare rătăcită.

Petrrru, bece mine foalte mult!

Aproape uit că-i deja foarte târziu și curând s-ar putea să mi se rătăcească ziua. O ascult că e femeie, ceva ceva știe ea, iar de-mi și spune…

Edi bondu, nu ubece foalte mult! Doal mult! Celți tu el, mami?!

Pfiu, cum să-ți zică mama, printesă mazăre cea fină! Câtă dreptate ai și cât de femeie ești până-n măduva oaselor. Ascultându-te, nu mă surprinde că l-ai corectat pe tata, care încă nu știe bine diferența dintre ghetuțe și cizmulițe la femei 🙂 Tu ești ori codată perfect genetic sau fără tăgadă, fiica mea! Multe ar face mama să-ți rezolve necazul 🙂  dar n-ar fi bine. Păstrează tu sita așa! Niciodată mult: foarte mult sau și mai sigur, cel mai mult!