Alegeți de pe taler!

Era o zi ploioasa ca ieri. Și-un patru după-amiază ca-n fiecare zi. Eu, mână de om și opt primăveri adunate. Orașul meu mic și gândurile constructive ale mamei. Cam ca azi, când căutăm cu bună-intenție să ne expunem constructiv copiii unor experiențe diferite, nu musai pentru podiumuri și premii, ci pentru a avea ei înșiși mai târziu memoria unor situații și de-ai ajuta să aleagă când poate, vor avea de unde. Și viața vrem ori nu, tot ne aduce una sau alta fix pe taler! Numai mâna și mintea să știi unde să ți le-ndrepți și să cauți.

M-a dat cu-ncredere în grija mamei unui om drag, să ne ducă pe-amândoi, copii fiind, la prima meditație- engleză. Vreo 26 de ani adunați s-au dus. Amândoi cu ani la fel, el cu vreo două măsuri de cap, mai mare. Proporțiile s-au păstrat! Cea mai ploioasă zi cu puțință! Și umbrela mea mare și grea. Ce-o avea , mama, cu mine?! Gândul mic de copil, își tot făcea loc. În casă-mi era cald și tot așa de bine și parc-aș mai fi decupat…

Știu că drumul mi s-a părut lung și nici confortabil nu-mi era sentimentul crâncen de necunoscut. Ne-a deschis, EA! Și lumea a-nceput să se schimbe. Mă străduiam cu puteri de om mic să scriu și să-nțeleg ce n-aș fi crezut că pot. Îi sorbeam ochii și ușurința cu care stăpânea necunoscutul meu, limba engleză. Am toată aprecierea pentru cei ce reușesc să transmită celor din jur din ceea ce știu ei. Dar când trebuie să educi, să transmiți idei și sentimente într-o limbă străină nașterii tale, mi se pare cu atât mai dificil și pe măsură de admirat. Pentru mine, copil fiind, profesoara de engleză era un model de forță și frumusețe. E fix la fel și azi.

Doctor fiind, pentru a rămâne conectată lumii din jur am nevoie de engleză acasă. Timpul se împarte între munca mea și casa mea. Nu-mi permit deplasări suplimentare și nici timp irosit pe drum. Nici n-aș mai avea de unde. Ziua tot la 24 de ore a rămas. Caut cursuri engleza online. Engleza de acasa e soluția potrivită mie.

cursuri engleza

Nu pierd timp cu deplasarea, îmi reînnoiesc cunoștințele de gramatică și vocabular, lucrez în funcție de disponibilitate și cel mai important primesc feedback.

Uneori, când pare că nu reușim să ne împărțim și nici de multiplicat n-ar fi indicat, tehnologia ne poate ajuta. Căutați alternative utile și accesibile vouă. Alegeți de pe taler!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017