Pretexte și efecte.

Mestecă gumă cu fluența unui abil vorbitor de chineză. Din când în când, cam între stații, câte un balon alb îi pocnește-ntre buze. Rucsacul corporatist îi ține spatele drept. Cămașa de-un albastru azuriu, pantalonii bleu-marin perfect și pantofii curați întregesc ținuta unui om echilibrat vizual. Numai guma îl strică!

Îi zboară sufletul precum de cu seară, ochii și inima. Când a zărit-o departe de biroul atent organizat, pășind răbdător printre mestecenii încă mult prea gri, din parc. Mai cald avea totuși, chipul! Se obișnuise cu imaginea ei, când stângaci își întâlneau mâinile tinere lângă dozatorul de apă La Fântâna. De câteva ori s-a fript zâmbindu-i complezent, ușor tâmp cum numai un bărbat împiedicat în ițele unei femei, o poate face. La cum era de strâns nici un descântec de-al bunicii nu-l putea scăpa.

După întâlnirea cu ea, întotdeauna apa la birou era mai bună, task-urile se rezolvau cu spor și dor. Până la următoarea revedere. Se trezea dimineața devreme și se ferchezuia precum un liliac sub raze blânde, de aprilie-mai. Renunțase la cafeaua lui de acasă. Cafeaua la birou, în prezența ei, căpăta contururi și efecte magice.

Licoarea parfumată, KAFUNE, cu gust de ți se proptea-n papilele gustative și de-aici urca abitir către creier, îi dezlega sufletul și mintea. N-ar fi putut spune dacă termogeneza intensă și respirația ce-i sălta, erau efectul unei cafele bine făcute sau întâlnirea cu ea declanșa cascada vegetativă.  Replici cu har și zâmbet sădit în gene, o făceau pe ea să-l privească altfel. Și fiecare zi aducea confortul unei revederi și-al unei munci percepută cu drag și-mplinită cu plăcere.

Nu-i cu grabă, e cu timp. Nu-i cu stereotipii, e cu-ntâmplare și firesc. Un pahar sănătos cu apă și-o cafea! Pretexte și efecte.

Doi oameni.  Priviri pe furiș și suflete gata să cuprindă.

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017