Am promis și mai mai, sub presiunea timpului și-a întâmplării aproape să nu mă țin de cuvânt. Ceea ce chiar nu mă caracterizează. Măcar atât să rețineți despre mine.

Ziua lui a trecut de ceva vreme, deja vin altele. Dar cum să las eu, tocmai acum când vișine-s pe toate drumurile, bunătatea asta neîmpărtășită? Și unde mai pui, că-i și preferatul lui? Cu ciocolată muultă, muuultă și taman d-aia-l fac și rar? Numai de ziua lui…motiv pentru care 18 iunie, am să-i zic. Nu-i dificil de executat, vișine se găsesc și congelate, dar mi-e teamă tare să nu-mi găsesc puii răsturnați cu el…de la atâta ciocolată. Ei ar fi fericiți, nimic de zis, dar eu atât de mamă uneori zic că nu-i bine. Apoi mintea, mâinile și-un strop de lectură de relaxare pot ticlui atâtea combinații fericite în funcție de anotimp și culori încât ar fi și păcat să nu experimentăm. Dar azi e limpede! Ciocolată, vișine, dulce, ciocolată iar. La final zmeură!

Pentru blat, bateți spumă 6 albușuri cu 150g zahăr, adăugați gălbenușurile învârtite bine cu 75ml ulei, apoi treptat 120g făină, două linguri cacao și 1 praf de copt aduse împreună înainte. Eu l-am copt într-o formă cu marginea detașabilă, cu diametru de 25 cm, la foc potrivit, în jur de 30 min. Voi țineți cont de felul cuptorului personal. Ideal să prindă crustă nelipicioasă și să treacă și testul cu scobitoarea. Mi s-a părut incredibil de ușor de făcut, iar ce a ieșit m-a mulțumit. Rar mi se întâmplă așa de la prima-ncercare. Îl voi repeta și-n alte combinații, iar în loc de cacao aș putea crește un strop, cantitatea de făină.

Într-un bol așezăm 300 g vișine fără sâmburi stropite cu rom și vanilie.

Cât blatul se desfășoară la căldură, topim 150g zahăr pudră cu 100g unt. După omogenizare se ia de pe foc, se adaugă 50g cacao și 300g ciocolată cu lapte. Se mixează cu 500ml frișcă, numai după răcire.

Blatul tăiat în două foi, însiropat cu aromele ce vă atrag, cremă, vișine, cremă iar, blat și la final încă un strat generos de cremă. Merge de minune decorat cu zmeură. Nu știu vouă cum vă place, dar mie mi se par foarte inspirate combinațiile de fructe roșii acrișoare și ciocolată. Mai iartă din păcate și mai apreciat fiecare strat, prin contradicție. Exact ca-n viață!

La noi a stat vreo 12 h la rece, s-au așezat bine unele peste altele, gusturile s-au întrecut între ele dar și urechiușele pofticioșilor s-au lungit de la așteptare. Vă imaginați după gustare ce mustăți au avut!