Ce avem noi aici? Lasagna falsă…

   Mama, ce înseamnă vegia…vegia…vegia-ta-ri-an!..Aaa, vegetarian vrei să spui? Da! Păi..o persoană care mănâncă vegetale, pare nelămurit…scuze…mai exact fără cărniță. Uimită, ce-i drept de discuțiile pe care le-o fi purtând băiatu-meu în orele cât lipsește de acasă, de vine cu așa noutăți. Dar de unde ai aflat de vegetarieni? Ați vorbit cumva azi la grădi? Nuu…așa a zis Garfield!

Apoi toată lumea ori măcar jumătate îl știe pe motanul ăla gras și pofticios, mai nou formator de opinii, din cauza căruia uneori hotărâm și ce mâncăm în weekend. Am stat juma de zi acum vreo 3 luni să fac o lasagna pe care am consumat-o noi și oameni dragi sosiți în vizită, în timp ce Vlad doritorul a capitulat de la prima furculiță…Sara ar fi mâncat mai mult decât precauta din mine a îndrăznit să-i dea.

Pentru că mi-am dorit să lămuresc omul mic dar și să-l determin să-nghită măcar 3 boabe de fasole în viața asta…am făcut într-o sâmbătă o lasagna falsă! Cum soarele bătea cu sfințenie în geam iar gândul la plimbare nu mi-a lăsat nici timp de pierdut am înlocuit foile clasice cu lipii, iar umplutura a fost una personală. Voi furați ideea și umpleți cu ce vreți voi…vă dau liber din plin la imaginație!

Într-un bol am amestecat  porumb dulce, fasole roșie și cașcaval moale, vreo-sută cinzeci de grame ras. L-am lăsat la odihnă, apoi am pus o ceapă și-un ardei gras tocate mărunțel la înăbușit împreună cu 500g roșii tocate vreme de vreo 15 minute.

Într-una bucată tavă rotundă am așezat sos de roșii, lipie, o treime din amestecul din bol, sos, lipie, înc-o treime din amestec și repetați. Ultimul strat va fi de sos și brânză moale ori cașcaval ras. Dacă nu v-a mai rămas, cum mi s-a întâmplat mie, bateți repejor un ou într-o ceșcuță cu lapte și turnați deasupra…înțepați din loc în loc să pătrundă spre interior. Merge  în cuptorul preîncălzit, la foc mediu vreo 30 de minute.

lasagna-ganduri-daruite-colaj

Oamenii mei au luat și-un iaurt mai grăsuț lângă porție, Vlad nu s-a dat bătut și-a-nghițit și boabele de fasole iar eu am mai bifat o căsuță. Ce-i drept ăl mai mare a mormăit ceva de cărniță…dar l-am privit suficient de sugestiv și-a-nțeles repede că-i rost de repetare și-n varianta râvnită.

felie-lasagna-ganduri-daruite

Cu drag!