Carrot Cake

Lui îi place dulce cu multă ciocolată, pentru ei aș vrea mai ușurel și să-i și păcălesc cu ceva. Mie îmi place cu mere…multe mere. Prin urmare, în consens cu dorințele fiecăruia, exprimate ori numai sugerate, am executat pe furiș un tort cu morcovi, nucă, parfumat cu ghimbir și portocală. Nu-s vreo nevinovată, știu, dar nu-i păcat de-așa ingrediente să rămână neutilizate?!

carrot-cake
Apoi eu ceva asemănător am mai gustat ce-i drept, anul trecut de 8 Martie la Hanul lui Manuc, cred. Recunosc că mi s-a părut incredibil de fină și de netrecut așa ușor cu vederea și gustul combinația cu pricina. Am căutat, am adaptat și-am găsit și ocazia , iată. Că nu-i ușor, credeți-mă, să-mplinești 32 de ani și să ai așa invitați prețioși și pretențioși la masă.

Înarmați-vă cu două vase pentru executare și-o tavă rotundă pentru copt.
Primul vas primește un pahar cu ulei, 4 ouă mari, 200g zahăr, 8 morcovi medii rași mărunțel, sucul și coaja unei portocale. Le amestecați împreună…lin!

carrot
În cel de-al doilea vas am combinat 2 pahare cu făină, 1 plic praf de copt, o linguriță scorțișoară și una de ghimbir (praf, deshidratat am avut eu) și un pahar cu nuci prăjite și mărunțite. Am încorporat treptat amestecul cu făină în cel lichid și-am turnat compoziția într-o tavă rotundă acoperită cu hârtie de copt. A mers în cuptorul preîncălzit, la foc domol, unde-a șezut binișor vreo juma de oră să fi fost. Nu opriți cuptorul până nu-i rumen blatul și dă și test cu scobitoarea.

blat-copt-ganduri-daruite

 Crema e-o combinație pufoasă între un pachet de unt moale ( bine ținut la temperatura camerei înainte de executare), două cutii de cremă de brânză Philadelphia de 200g am folosit eu și o ceașcă medie ori după gustul fiecăruia, cu zahăr pudră. Nu uitați să puneți un strop de vanilie… Se ține obligatoriu la frigider până la răcirea completă a blatului.

Când toate-s odihnite și suficient de reci se taie blatul în două, se pune 1/2 din cremă iar jumătate deasupra. Cerneți cu mâna câțiva fulgi de cocos și decorați-l mai inspirat decât mine.

32-ani

Ideal este să-l faceți cu o seară înainte de a fi servit, se-așează mai bine și au timp aromele să se cunoască…Apoi dacă după prima linguriță se-aude Hmmm, ai făcut ceva nou! ori Mami, ai avut o supermegabună idee! Ai pus și dovleac cum îmi place mie 🙂…înseamnă că a mers și treaba cu păcăleala.

Cu drag!