Il duc pe Vlad la somn. Recapitulam: pipi, spalat pe dinti, rugaciunea, dudu si sticla cu apa. A inceput sa inteleaga; intram incet, vorbim in soapta, negociem. Stau 10 minute (zic eu), mai am de strans prin casa, niste vase de spalat , daca nu le-o veni barbatu’ de hac pana ma-ntorc, apoi un dus si relaxare cat cuprinde…pana mi-or cadea genele….palanga!
El prea hotoman sa nu-l cunosc, se pune pe perna, il imping un pic sa am si eu loc, uit sa ma-ntind si raman starcita langa el, desi special i-am intins patul la urmatoarea lungime….sa-si gaseasca si picioarele mele lungi linistea la ceas de seara…
Mami, da-mi mana sa o tin langa a mea! Esti cea mai dulce mamica! Dulce, dulce, dulce….Ma mangaie…Il alint si-i sarut fruntea calda si pufoasa…pentru mine e la fel ca atunci cand l-am atins prima data…desi e ditamai baietoiul de 4 ani si 7 luni!
Ma mangaie….Stai, mai Vladule, ca ma gadili si-o trezesc pe Sara! Culca-te, mami, ca maine intarzii la gradi…
Tu cati ani ai? 31 zic…O sa te mangai mereu, mereu, mami! Si cand ti-o veni si tie randul sa nu mai fi pe lumea asta, la 110 ani o sa te mut la mine-n suflet. Apoi isi muta manuta in dreptul inimii sale: “O sa pun mana aici, tu o sa simti, mami, si-o sa crezi ca te mangai si atunci!”
Noroc ca-i intuneric in camera: am ochii si sufletul …balta! Nici nu ma mai pot mira…sunt muta de-o liniste si-un echilibru pe care doar el si ea mi le-au dat… Auzi, TU, DOAMNE! Cea mai dulce, dulce…mamica! Cand uneori sunt atat de acra si-amaruie..ca nici nu ma pot privi…si ard cu privirea si vorba mai ceva ca o urzica proaspata, si-s pretentioasa si tafnoasa cateodata… de ma mir si eu ca inca nu se parjoleste pamantul pe unde trec!
Cum sa-mi daruiesti atata si ce sa dau in schimb? Ca parca tot mi se pare putin, oricat as incerca…
Si-a adormit…nu inainte de a-si spune ca are cel mai dulce tatic si cea mai dulce surioara dintre cate a avut el vreodata…:)

Copil bun si curat, esti Vladule! Ma bucura sufletul tau..si-mi doresc pentru tine sa iubesti asa mereu…sa fii barbat meserias cum zici ca esti, sa iubesti femeile…si cel mai mult una! Pe care-o vrei, cum vrei, cand vrei…si s-o bucuri cum poti, cat poti…